منتديات الشام الرسمية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


2 مشترك

    اشهر انواع البتزا

    دلوعة فلسطين
    دلوعة فلسطين
    مشرفة منتدى القصص والروايات والتهاني والترحيب
    مشرفة منتدى القصص والروايات والتهاني والترحيب


    الجنس : انثى
    الابراج : القوس
    الأبراج الصينية : الكلب
    عدد المشاركات : 1823
    العمر : 29
    البلد : فلسطين
    الحالة الاجتماعية : صغيرة
    العمل : غير معروف
    وسام التقدير : اشهر انواع البتزا Empty
    نقاط : 19180
    السٌّمعَة : 10
    تاريخ التسجيل : 17/09/2008
    الوسام : اشهر انواع البتزا Empty

    بطاقة الشخصية
    your sms:

    اشهر انواع البتزا Empty اشهر انواع البتزا

    مُساهمة من طرف دلوعة فلسطين الثلاثاء 16 يونيو - 21:30

    اشهر انواع البيتزا


    اشهر انواع البتزا 0902052215137ULIبسم الله الرحمن الرحيم وشلونكم

    يلا نعمل البيتزا مع بعض..

    ونبدا نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة
    هتجهزها هي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني
    وبينك كذه فيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس تعملها ببيض
    ولبن وفيه ناس بتعملها من غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين
    واللي يعجبك فيهم اعمليه..


    العجينة على طريقة نابولي


    اشهر انواع البتزا 090205221516VlaM
    المقادير:
    • 3 أكواب دقيق
    • 2 ملعقة خميرة بر
    • 2/1ملعقة صغيرة ملح
    •1 كوب ماء دافئ
    • 3معالق كبيرة زيت ذرة
    الطريقة:

    1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كذا ضيفي المويه والزيت،
    واخلطيهاكلهم بخلاطة البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.
    2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.
    3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك
    لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.
    4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت
    وغطيها بقطعة قماش او كيس وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر
    وحجمها يزيد...

    العجينة على طريقة ملاينو
    اشهر انواع البتزا 090205221516cU9p

    المقادير:
    • 2 كوب دقيق
    • 2 بيضة
    • 2 معلقة زبدة
    • كوب لبن
    • ذرة ملح وفلفل
    • 2 معلقة خميره بر

    • 2/1معلقة سكر
    الطريقة:
    1- اخلطي الخميرة مع السكر.

    2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واخلطيها\ وبعد كذاضيفي
    إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واخلطيها مع بعض باخلاط هتلاقي إن
    العجينة بقت جامدة شيلي الخلاط واعجني العجينة بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت
    طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان تخمر.
    بس يا ستي هذا كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت
    أقولهم في الأول لأن زي ما إنتي عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة
    وعلى فكرة العجينة\هذي هتستخدميها في عمل أي نوع إنتي

    عايزاه من أنواع البيتزا..
    وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..

    صلصة البيتزا


    اشهر انواع البتزا 090205221517muUL
    المقادير:

    • 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
    • 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
    • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
    • 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
    • 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
    • 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل
    الطريقة:

    1. سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون
    الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على
    النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...

    بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.

    ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا
    بيتزا بالخضروات
    اشهر انواع البتزا 090205221518T5wY
    المقادير:
    • عجينة بيتزا
    • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
    • 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
    • 1 كوب عيش الغراب شرائح
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 1 ملعقة صغيرة زعتر
    • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
    • زيتون أسود مقطع دوائر
    • أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"
    الطريقة:

    1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
    تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
    الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل
    الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي
    تاكلي صوابعك وراها.


    بيتزا بالسجق
    اشهر انواع البتزا 0902052215196CWJ
    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا
    • سجق مقطع
    • 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح
    الطريقة:
    1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
    تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
    الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود.
    3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
    تاكلي صوابعك وراها.

    يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب


    اشهر انواع البتزا 090205221520byIS
    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • ربع كيلو لحم مفرومة
    • 1كوب عيش الغراب شرائح
    • 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
    • 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
    • 1 فص ثوم مفروم
    • 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
    • 2كوب جبنة موتزاريلا
    • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
    الطريقة:

    1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية
    وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما
    تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل
    الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10
    دقائق كمان.
    2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
    تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة
    المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا
    وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية
    في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي
    صوابعك وراها.

    بيتزا بالجمبري
    اشهر انواع البتزا 090205221521s4i1
    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
    • 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
    • 1فص ثوم مفروم ناعم
    • 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
    • 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
    • 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
    • 1 بصلة مقطعة شراح
    • 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
    • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
    • ملح وفلفل
    • نص حزمة كرفس.
    الطريقة:

    1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.
    2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم
    مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
    3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها
    تدهني الصينية بالزيت.
    4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر
    والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح
    وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.
    5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
    تاكلي صوابعك وراها.
    وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس
    كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"

    بيتزا بالفراخ
    اشهر انواع البتزا 090205221523aijH
    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
    • 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري"
    • 2/1كيلو صدور دجاج
    • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
    • 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان
    • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر
    • ملح وفلفل
    • بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة

    الطريقة:

    1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل.
    2- سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ
    مع التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز.
    3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا،
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
    تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    4- رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي
    عليها عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن
    الموتزاريلا والجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي
    البيتزا على شكل مثلثات.
    5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
    تاكلي صوابعك وراها.

    وبكده نكون خرجنا من المطبخ وعملنا أكتر من صنف من أصناف البيتزا الشهية اللي بنحبها...



    وبعد كده تدخلوا على طووول على المطبخ علشان تجربوا الأنواع هذي
    تحياتي *دلوعة*

    المارد
    المارد


    اشهر انواع البتزا Stars3



    الجنس : ذكر
    الابراج : العقرب
    الأبراج الصينية : الخنزير
    عدد المشاركات : 184
    العمر : 28
    البلد : بيت عوا عند الجامع الكبير
    الحالة الاجتماعية : مطلق الكتب
    العمل : مصنع الكتب
    نقاط : 17104
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 17/06/2009

    بطاقة الشخصية
    your sms:

    اشهر انواع البتزا Empty رد: اشهر انواع البتزا

    مُساهمة من طرف المارد الأربعاء 17 يونيو - 11:36

    بكل صراحة انا ما بحبش البيتزا لانو البيتزا فيها جبنة والجنبة انا ما بحبها
    شكرا دلوعة

    دلوعة فلسطين
    دلوعة فلسطين
    مشرفة منتدى القصص والروايات والتهاني والترحيب
    مشرفة منتدى القصص والروايات والتهاني والترحيب


    الجنس : انثى
    الابراج : القوس
    الأبراج الصينية : الكلب
    عدد المشاركات : 1823
    العمر : 29
    البلد : فلسطين
    الحالة الاجتماعية : صغيرة
    العمل : غير معروف
    وسام التقدير : اشهر انواع البتزا Empty
    نقاط : 19180
    السٌّمعَة : 10
    تاريخ التسجيل : 17/09/2008
    الوسام : اشهر انواع البتزا Empty

    بطاقة الشخصية
    your sms:

    اشهر انواع البتزا Empty رد: اشهر انواع البتزا

    مُساهمة من طرف دلوعة فلسطين الجمعة 19 يونيو - 10:16

    ههههههههههههههه
    البتزا زاكية كثير
    شكرا المارد على المرور
    واذا ما بتحب بتزا بالجبنة
    اعملها من غير جبنة

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 22 سبتمبر - 6:20